måndag 21 november 2022

Spindeln av Lars Kepler (2022)

 



För tre år sedan så hade Saga Bauer fått ett hotfullt brev om nio vita kulor där varje var för en specifik person och den sista var ämnad för Joona Linna. Det stod också i brevet att Saga var den ende som kunde rädda Joona.
Tiden gick dock och brevet glömdes bort tills den dag då en nästintill upplöst kropp i en säck hittas upphängd i ett träd. Kroppen visar sig vara chefen för Polisens Operativa Avdelning Margot Silvern och på mordplatsen hittas en vit kula.

Detta är den nionde boken med Joona Linna av Lars Kepler eller Alexander och Alexandra Ahndoril som författarparet heter egentligen och den är precis som dom tidigare, otroligt skickligt upplagd från början så att läsaren fastnar i ett skruvstäd och liksom inte kan ta sig loss eller värja sig från allt psykiskt och fysiskt våld som man matas med.
Den obehagliga massmördaren Jurek Walter's ande vilar mörkt över den här historien trots att han numera är död och Joona och Saga drivs verkligen till ytterligheter för att avslöja och få fast den grymma personen som dom efter ett tag döper till Spindeln.

Det är endast ett avsnitt som jag retade upp mig på lite grann och det är när Joona Linna för att lösa en konflikt mellan två handlare agerar någon form av arbetsterapeut. Detta blir enbart fånigt och en detalj som också kändes riktigt meningslös.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...