tisdag 15 november 2022

The Handmaid's Tale - Säsong 5 (2022)

 




June Osborne (Elisabeth Moss) försöker leva ett så normalt liv som möjligt i Kanada med Luke (O-T Fagbenie) och dottern Nicole men kanadensarna börjar tröttna på alla flyktingar från den religiösa staten Gilead som täcker det mesta av det forna USA och vill helst skicka tillbaka dom. 
När June får veta att hennes forna plågoandar Fred Waterford (Joseph Fiennes) och hans fru Serena (Yvonne Strahovski) kan släppas fria om dom förser den amerikanska underrättelsetjänsten med information så bestämmer hon sig för att göra allt för att stoppa detta.

Visst är det mycket som händer i den här säsongen, Joseph Lawrence och Nick Blaine tar sig med våld och list upp till toppen i Gilead, Aunt Lydia börjar vackla i tron och Janine ställer till det för sig ännu en gång men det här är först och främst en psykisk och fysisk duell mellan June och Serena där det bokstavligen kokar över i varenda scen.

Jag tyckte dom första två avsnitten vacklade lite men sen var det svårt att inte sträck-titta.
Det är spännande och dramatiskt, våldsamt och fascinerande och June blir ju bara mer och mer obehaglig trots att hon är hjältinnan. Det skulle inte förvåna mig om det visade sig att hon hade tre sexor tatuerade i hårbotten.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...