torsdag 1 september 2022

Sherlock - The Abominable Bride (2016)

 




The Abonimable Bride ingår i serien Sherlock som ju utspelar sig i nutid men just i detta special avsnitt så är historien förflyttad tillbaka till 1800-talet då dom egentliga äventyren som Sir Arthur Conan Doyle skrev med Sherlock Holmes & Dr Watson ägde rum.
Med detta säger jag inte att hela avsnittets handling är 150 år gammal för det skuttas rätt friskt mellan tidsepokerna i något som blir en blandning av dröm och verklighet för Sherlock både i nutid och dåtid.
Lite komplicerat låter det och det blir ibland lite förvirrande men det är snyggt och skickligt gjort så man köper varenda scen oavsett vilket år det handlar om.

Här får vi en kort beskrivning av hur Dr Watson kommer tillbaka från kriget och i sin jakt på boende träffar Holmes för att vi sen direkt kastas in i fallet med den nygifta Emelia Ricoletti som strax efter bröllopet inför en hel massa vittnen skjuter sig själv bara för att några dagar senare återkomma från dom dödas värld och mörda sin man utanför en opiumhåla i London.

En spökhistoria där speciellt Dr Watson börjar tvivla på sitt egna omdöme men där Sherlock givetvis redan från början är säker på att det ligger en naturlig förklaring bakom den levande döda bruden.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...