torsdag 1 september 2022

Samaritan (2022)

 




På gammalt klassiskt superhjälte vis så berättas det i början av denna film en historia om superhjälten Samaritan och en brutal kamp mellan honom och hans onde bror Nemesis som resulterade i att båda två dog.

Den 13-årige Sam som bor i ett sunkigt bostadsområde i Granit City med sin mor Tiffany har Samaritan som idol och förebild och är övertygad om att han överlevde kampen för 25 år sen. För att hjälpa sin mor med pengar så hamnar han i ett allt annat än trevligt gäng som styrs av en brutal man kallad Cyrus. Efter att ha blivit attackerad av några av Cyrus män så räddas han plötsligt av den äldre sopåkaren Joe som bor i samma kvarter som Sam. Joe gör slarvsylta av hela ligan och Sam blir nu helt säker på att han hittat den gamle superhjälten.

Den här historien börjar riktigt intressant och bra med den där mystiken kring hjälten Samaritan, hans död och så den tyste buttre sopåkaren Joe men efter ett tag så förvandlas filmen till vilken ordinär action, fantasy-historia som helst där det slåss, exploderas och skjuts i all oändlighet tills det bara blir tröttsamt.
Det är riktigt snyggt visuellt i all deprimerande sunkighet och Sylvester Stallone är bra som Joe men tyvärr så håller inte dom andra skådespelarna och i slutändan så är detta bara sisådär.
Blir denna film populär så är jag dock övertygad om att det kommer en uppföljare.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...