måndag 12 september 2022

Den Osannolika Mördaren (2021)

 




Den Osannolika Mördaren bygger på boken med samma namn skrive av privatspanaren Thomas Pettersson som under ett antal år grävt fram fakta och bevis som polisen helt eller delvis struntat i och arkiverat.
Att se all dess, för oss ny information iscensatt av fantastiska skådespelare har skapat en fascinerande och spännande historia som undan för undan avslöjar en sannolik teori om vem som mördade Olof Palme 1986.

Det är en upplevelse att se Robert Gustafsson som den buttre, ensamma och uppmärksamhetsjagande Stig Engström, likaså Mikael Persbrandt som spaningsledaren Hans Holmér och Peter Andersson som polisen Arne Irvell som faktiskt ville utreda Engström redan på ett tidigt stadie.

Det känns verkligen som om man är på 80-talet. Foto, kläder, exteriörer och interiörer är fantastiska och jag har efter att ha sett denna serie helt ändrat uppfattning och skulle vilja kalla den för Den Sannolika Mördaren även om vi till hundra procent aldrig kommer att få reda sanningen.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...