onsdag 7 september 2022

River (2015)

 




En polis med tung börda på sina axlar, psykiskt instabil och ensam utan vänner är ju ett tema man sett ett antal gånger men dom poliserna är ingenting jämfört med den svenskfödda John River (Stellan Skarsgård) som lever på gränsen till galenskap och går över den gränsen flera gånger per dygn.
Han har en förmåga och en förbannelse att kunna se och diskutera med döda personer och just nu när vi kommer in i berättelsen så är det hans kollega Stevie (Nicola Walker) som för bara några veckor tidigare skjutits till döds som han pratar med i förhoppning att kunna lösa hennes död.

Hans andra kollegor ser honom som en dåre och enda anledningen till att han jobbar kvar är att han är den bäste inom sitt område.

Stellan Skarsgård är enastående som John River i den här serien i sex delar där han samtidigt som han försöker lösa mordet på sin kollega mer eller mindre i farten löser ett par andra fall på vägen. Det är mörkt, tungt och ibland rätt deprimerande men däremellan också förbannat roligt mitt i allt speciellt när River får hjälp av den nya assistenten Ira (Adeel Akhtar) som till en början undrar om han fått det uppdraget som ett straff men som sakteliga lyckas bygga upp en vänskap med den fåordiga mannen som är rätt socialt handikappad.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...