onsdag 4 november 2020

The Alienist - Säsong 2: Angel of Darkness (2020)

 





I den här andra säsongen av The Alienist så är det en gärningsman som jagas som kidnappar och mördar spädbarn och det visar sig att det ligger en mycket tragisk historia bakom händelserna.
Sara Howard har öppnat en egen detektivbyrå med endast kvinnliga anställda vilket inte ses med blida ögon av den fd polischefen Byrnes som fortfarande har mycket att säga till om när det kommer till rättsväsendet i New York och tillsammans med psykiatrikern Laszlo Kreizler och journalisten tillika illustratören John Moore så jobbar hon för att lösa fallen med dom försvunna och mördade barnen.

Historien vandrar på i ett lite mer lugnt tempo i den här andra säsongen där huvudpersonernas privata förhållanden upptar nästan lika mycket tid som fallet dom försöker lösa. Detta betyder ju inte att det är mindre våldsamt och obehagligt och fotot som är riktigt snyggt har en stor del i det.

Spännande, dramatiskt, våldsamt och mycket bra.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...