fredag 27 november 2020

Cold Pursuit (2019)

 





Den norska regissören Hans Petter Moland gjorde filmen En Iskall Jävel för några år sedan med Stellan Skarsgård i huvudrollen sen när han fick möjlighet att jobba på andra sidan Atlanten så gjorde han film på samma manus men med Liam Neeson i rollen som snöröjaren Nels Coxman som bor med sin familj i det lilla samhället Kehoe i Colorado.
Hans son som jobbar på flygplatsen i Denver hittas en dag död efter en överdos men Coxman vägrar acceptera detta utan är säker på att sonen blivit mördad och när han själv börjar att undersöka saken eftersom den till synes trötta och ointresserade polisen inte orkar bry sig nämnvärt så leder spåren till en knarkkartell ledd av en man som går under namnet Viking.

Nu förvandlas den timide och lugne snöröjaren till exakt den där karaktären som Liam Neeson gjort i dom där Taken-filmerna. Som en Rambo i annorak går han fram som en speedad snöslunga bland allehanda busar i det iskalla Colorado och hur han fått dessa dödliga kunskaper förklarar han för sin bror, den fd gangstern Brock med att det har han läst i deckare. Den kommentaren är väl den roligaste i den här historien som ändå ska vara någon sorts svart komedi.

Försöken till humor fungerar dock inte, det blir bara fånigt och hela filmen går egentligen på tomgång ända till slutet då allting havererar totalt och som tittare så sitter man där med hela famnen full av frågetecken.

Visst är Liam Neeson säker på det han gör men det mesta gör han ju på ren rutin och dom andra aktörerna i denna kylslagna film håller inte måttet och en annars så bra skådespelerska som Laura Dern som här spelar Coxmans fru vinglar bara omkring och ser enbart borta ut. Näe detta var inte speciellt underhållande. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...