lördag 28 november 2020

Nio Liv av Emelie Schepp (2020)

 




En film sprids på Youtube som visar en ung man sittandes fastbunden med en sprängladdning virad runt kroppen. Det visar sig vara en man som polisen bara några dagar tidigare haft inne på förhör angående ett trippelmord på några medlemmar i det ökända kriminella nätverket Komados.
Polisen lyckas hitta platsen men hinner inte fram förrän sprängladdningen detonerar.

Vi läsare vet ju att det är åklagaren Jana Berzelius som ligger bakom mordet på dom tre gängmedlemmarna i skogen och Henrik som är pappaledig och som till hans fru förtret inte kan låta bli jobbet hittar spår som leder just åt Janas håll men eftersom det verkar vara så otroligt så vågar han inte ta det med sin chef Gunnar eller kollega Mia.

Mia har fått en ny partner medans Henrik är hemma, Patrik Viking som hon får ett väldigt gott öga till på många plan och Mias och Henriks privatliv har en större plats i den här boken, tyvärr på bekostnad av själva huvudberättelsen som inte känns så intressant och som gör detta till den sämsta boken i serien.

Det är ändå välskrivet och till och från spännande och man har ju vid det här laget lärt känna karaktärerna bra.
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...