fredag 30 augusti 2019

Hälsoresan: En Smal Film av Stor Vikt (1999)





Efter att Stig-Helmer (Lasse Åberg) blivit singel efter att hans skotska flickvän Fiona McDougall gjort slut så tröstar han sig med skräpmat i alla de former tills han en dag får en elektronisk våg av Ole (Jon Skolmen) och inser att han måste göra något. Eftersom Ole blivit ordinerad vila så bestämmer dom sig båda två för att resa till Gustav Vasa Spa i Dalarna för en vecka i hälsans tecken.


Efter en liten dipp ute på golfbanan så visar här regissören och manusförfattaren Lasse Åberg ånyo imponerande fingertoppskänsla och öga för komiska detaljer när han utan att skämmas driver både med hälsobranschen och även dom som är emot den. Vi får här återse finansmannen Bruno Anderhage (Mats Bergman) och Dr Levander (Magnus Härenstam) och så givetvis en hel massa bra skådespelare i mindre och större roller i mer eller mindre kufiska karaktärer.

Enda dippen är väl egentligen att Åberg inte kunnat låta bli att lägga in en bit i historien där Stig-Helmer och Ole råkar ut för en olycka i kajak och blir strandsatta ute i vildmarken. Denna del i filmen tillför absolut ingenting och känns bara onödig men annars så är detta riktigt roligt och även om jag inte själv varit på hälsohem så räcker det ju med att läsa allt om hälsa som det skrivs och pratas om i media för att man ska känna igen och skratta gott.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...