lördag 10 februari 2018

The Hateful Eight (2015)


Titel:  The Hateful Eight
År:  2015
Land:  USA
Genre:  Western, Drama
Längd:  3 tim, 7 min



John "The Hangman" Ruth är på väg till staden Red Rock i en diligens för att överlämna den kvinnliga gansgtern Daisy Domergue till lagens långa arm när dom får sällskap av prisjägaren Major Marquis Warren och den nya sheriffen i Red Rock Chris Mannix.


Den här filmen skulle kunna sättas upp på en teater för när diligensen med kusk och passagerare kommer till vägkrogen Minnie's Haberdashery där det sitter fyra mystiska främlingar som alla verkar ha ett par skelett i garderoben så förvandlas filmen till ett kammarspel av lögner och där man har inte en aning om vem som är god eller ond.

Allting brakar ju loss mot slutet då det känns som om Tarantino inte kan hålla sig lugn längre utan släpper loss allt han har av våldsamheter på en och samma gång så att man nästan blir andfådd.

Mycket bra skådespeleri, enastående dialog, foto och musik så visst är det underhållande så gott som hela vägen förutom att det dalade lite på sluttampen.























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...