tisdag 6 februari 2018

Everly (2014)

Titel:  Everly
År:  2014
Land:  USA
Genre:  Action, Thriller
Längd:  1 tim, 32 min



Den prostituerade Everly jobbar för den mäktiga gangstern Taiko.
Hon blir attackerad av hans män i sin lägenhet när han fått veta att hon jobbar undercover för polisen.
Taiko har gett sina män order om att tortera henne innan hon dödas och räknar med att detta är ett lätt jobb som kommer att vara över snabbt.


Salma Hayeks rollfigur Everly plockar i början av historien fram ett vapen hon gömt på toaletten i sin luxuösa våning för att försvara sig mot dom män gangstern Taiko skickat efter henne och efter den skjutglada inledningen så fortsätter dödandet i ett aldrig sinande tempo tills sluttexterna börjar rulla 1 timme och 32 minuter senare.

Det skjuts, huggs med knivar och svärd, dödas med syra, slåss med händer och fötter och torteras på alla möjliga bisarra sätt och till slut blir det bara för mycket av allting.

Hade Quentin Tarantino fått ta tag i den här historien så hade han säkert kunna pussla ihop någonting intressant men regissören till denna Joe Lynch äger inte dom kvaliteterna så istället för en film med nyans och smak så har allting bara blivit en färg och smaklös buffé.

Salma Hayek är alldeles för bra för den här filmen som utspelas i ett par rum på en våning och som till slut känns som en våldsbuskis där onda och goda springer ut och in genom dörrar dödandes varandra sen så har man givetvis blandat in ett barn också för att ge Everly en tragisk historia att berätta för oss tittare.

Blodigt, våldsamt och väldigt tråkigt.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...