onsdag 20 juni 2012

Machete (2010)





Den före detta federala agenten Machete Cortez (Danny Trejo) som nu lever i skuggsidan av lagen får i uppdrag att skjuta den extreme Amerikanske senatorn John McLaughlin (Robert DeNiro).
Precis innan han ska avlossa det dödande skottet upptäcker han att allt är en konspiration som ingår i senatorns valkampanj och att han själv är måltavlan.

Som vanligt när Robert Rodriguez är inblandad så osar produktionen Sleazemovie från 70-talet. Pastellfärger, ryckiga klipp, lättklädda tjejer och våldsamt så det räcker och allting blandat på ett enastående coolt sätt.

Visuellt så är det jävligt snyggt och coolt och äntligen så får vi ju se Danny Trejo i en huvudroll också.
Han gör ju här det han gjort i många filmer förr men här får han till slut göra det som "leading man".

Robert DeNiro är riktigt bra som ovanligt äcklig senator och Don Johnson som den psykopatiske gränspolisen Von Jackson är enastående.

Handlingen är ju inte så mycket att engagera sig i och det är heller inte meningen, detta är visuell action från första till sista sekunden och är man inställd på det så har man en riktigt explosiv högtidsstund framför sig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...