måndag 4 juni 2012

The Expendables (2010)








Sylvester Stallone som regisserat och varit med och skrivit den här historien har här samlat ihop ett helt gäng av gamla luttrade actiongubbar.
Han spelar själv den ledande rollen som Barney Ross som tillsammans med Jason Stathams karaktär Lee Christmas anför en grupp legosoldater som tar vilka jobb som helst världen över bara betalningen är den rätta.

Nu får dom i uppdrag att ta hand om en viss General Garza som håller sin lilla Sydamerikanska ö i en diktatorisk järnhand.
Det visar sig dock givetvis att generalen enbart är en marionett i händerna på den fd CIA-agenten James Munroe som excellent svinigt spelas av Eric Roberts.


Det här är en film där man inte behöver sitta och fundera över så mycket, det är bara att sätta på sig säkerhetsbältet och åka med på denna resa i exploderande underhållningsvåld.
Det sprängs, skjuts, kastas knivar, slåss, sparkas och körs bil från den första sekunden till den sista och det är nästan så att man får träningsvärk där man sitter i soffan.

Dom få repliker som då och då sägs är mest pikar och slagfärdiga kommentarer våra hjältar emellan och även om det åtminstone finns två kvinnor med i historien så fyller dom ingen egentlig funktion.
Detta är en film med grabbar för grabbar.

Det är ett fyrverkeri av actionfilmsklyschor som åskådaren blir serverad men ställer man in smaklökarna på detta så fungerar den här produktionen rätt bra.
Skådespelarna är ju erfarna gubbar och dom vet vad dom gör och i såna här historier så passar dom in perfekt, dessutom så gör ju Bruce Willis och Arnold Schwarzenegger en scen tillsammans med Stallone som är filmens komiska höjdpunkt.

Actionunderhållning för stunden som smäller ordentligt.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fast Charlie (2023)

  https://youtu.be/4tSk-a6WT10?si=ZdHOJtnuz5M9o-Ax I över 20 år så har Charlie Swift ( Pierce Brosnan ) jobbat som en så kallad problemlösar...