onsdag 23 maj 2012

The Strangers (2008)






James Hoyt (Scott Speedman) och Kristen McKay (Liv Tyler) har precis varit på en väns bröllop och nu lånat ett ödsligt beläget hus för några dagar.
Att allt inte riktigt står rätt till mellan dom två blir man varse rätt snart, det är lite problem med förhållandet.

Nu knackar det på dörren innan dom två hinner att diskutera sitt kärleksliv och utanför står en ung kvinna som inte riktigt vet var hon är.
Dom skickar iväg henne men det dröjer inte länge förrän hon kommer tillbaka och nu är hon inte ensam längre.

Det är två vanliga människor med vanliga problem som man får följa här och det gör det hela lite läskigare faktiskt än om det hade varit någon blåst blond bimbo med stora tuttar som vanligtvis springer runt i såna här produktioner och barbröstat skriker.

Och läskigt är det minsann.
Det här var en av dom otäckaste filmer jag sett på länge och det utan att det spills alltför mycket blod.
Det är en fruktansvärd tät och intensiv spänning rakt igenom och man lider verkligen med dom två huvudpersonerna.

Regidebuterande Bryan Berting har lånat mycket från 70-tals skräckisar men har gjort det på ett eget och mycket bra sätt och dom filmklichéer som råkar passera har han pusslat in på ett enastående sätt.

Skådespelarna är mycket bra och även om man kanske ska ta påståendet om att detta bygger på en verklig händelse med en nypa salt så är det olidligt spännande och rysligt otäckt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...