söndag 13 maj 2012

The Conspirator (2010)





Amerikanska inbördeskriget har precis tagit slut, den 28 årige krigshjälten Frederick Aiken (James McAvoy) har slutat vid armén för att jobba som advokat när plötsligt presidenten Abraham Lincoln mördas under en teaterföreställning av skådespelaren James Wilkes Booth.
Booth hittas och skjuts men sju andra blir åtalade för medverkan i denna konspiration och Aiken tar nu motvilligt uppdraget att sköta försvaret av Mary Surratt (Robin Wright) som misstänks vara en av ledarna.

Den här filmen bygger på den sanna historien om rättegångarna som följde efter presidentmordet men just den här vinklingen hör inte till dom som man ofta får höra eller läsa om.

Robert Redford har satt ihop en mycket komplex film och den håller otroligt hög kvalitet i alla beståndsdelar, speciellt skådespeleriet som är lysande.
Det är spännande när det inte händer något och dramatiskt när det väl gör det och ändå så vet man ju hur det ska sluta för dom inblandade.

En njutningsfull och mäktig iscensatt historia.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...