torsdag 31 maj 2012

In The Electric Mist (2009)





Polisen och tillika nyktre alkoholisten Dave Robicheaux, spelad eminent av Tommy Lee Jones leder en mordutredning där det handlar om en död prostituerad i den lilla staden New Iberia / Louisiana.
Hans misstankar drar sig mot den rike fetlagde affärsmannen Julie "Baby Feet" Balboni (John Goodman) som för tillfället producerar inspelningen av en krigsfilm i området.

Under inspelningen i dom lokala träskmarkerna så hittas ett nytt lik men detta är över 30 år gammalt.
Dave blir dock intresserad även av detta gamla fall och det visar sig ju givetvis att det finns kopplingar till nutiden.

Som vanligt så är ju Tommy Lee Jones strålande bra när han i dom svettiga bluesiga omgivningarna i Louisiana åker runt och försöker luska ut sanningar som folk hållit inne med i decennier.
John Goodman har väl aldrig varit svinigare eller fetare än i rollen som Baby Feet Balboni och den där pyrande dynamiten mellan honom och Dave är het.

Dave's nattliga och drömlika samtal med den för länge sedan avlidna Sydstatsgeneralen John Bell Hood är ju lite flummiga och passade kanske bättre i bokform än i filmen men det fungerar ändå hyfsat.

Det är hett, det är spännande och det är en bra historia även om slutet känns lite avhugget.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Club Karaoke av Björn Hellberg (2004)

  Två karaokeklubbar på den fiktiva orten Loviken och två ägare som ligger i fejd med varandra. Stig Halme som äger Club Karaoke har ständig...