torsdag 14 december 2023

X Sätt att Dö av Stefan Ahnhem (2019)

 



Utredningen som i den förra berättelsen började med pojken som hittades död i en tvättmaskin fortgår alltjämt samtidigt som Fabian Risk hittar fler bevis som visar på att gruppens mångåriga kollega Ingvar Molander antagligen är en seriemördare.
Den danska polischefen, tillika psykopaten Sleizner vägrar att ge upp sökandet efter Dunja som han bestämt sig för måste straffas för allt hon gjort honom och i Köpenhamn så anländer också Fabian med sin son Teodor som nu bestämt sig för att vittna mot det svenska gänget som mördat ett flertal människor i samhällets bottenskikt.

Mycket på en gång är det verkligen här då Stefan Ahnhem trycker ner gaspedalen redan från början och ibland så hinner man nästan inte med i alla skarpa kurvor, upp och nedförsbackar men han lyckas ändå vifta med trollspöet och knyta ihop säcken till slut.
Enda svackan är egentligen händelserna ute i Öresund på en segelbåt och ett fartyg som känns lite onödiga men annars så är det nagelbitande spänning från början till slut.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...