tisdag 12 december 2023

Anna (2019)

 




1990 så gjorde den franska filmskaparen Luc Besson filmen Nikita som blev otroligt populär, här 29 år senare så har han gjort en film som i grunden är ganska lik den och där han faktiskt snott en hel del av sig själv.
Den unga ryskan Anna (Sasha Luss) lever ett deprimerande liv i en sunkig stadsdel tillsammans med sin småbrottsling till pojkvän när hon blir upplockad av agenten Alex (Luke Evans) som ger henne en möjlighet att starta ett nytt liv inom KGB.
Snart ser sig Anna jobba som fotomodell i Paris samtidigt som hon utför uppdrag för den äldre Olga (Helen Mirren) som är operativ chef inom KGB men hon är också övervakad av CIA och agenten Lenny Miller (Cillian Murphy) som efter viss utpressning ser till att hon snart jobbar som dubbelagent.

Upplagt för komplikationer är det minsann och även om man tycker att man sett det här förut så är Luc Besson en skicklig hantverkare, det är snyggt skådespelarna gör sitt jobb, det är till och från väldigt roligt bland allt våld och dödande och så finns där en underhållande knorr på slutet som ändå gör att man lämnar filmen med ett litet leende.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...