måndag 4 december 2023

Motiv X av Stefan Ahnhem (2018)

 



Ett brutalt mord på en ung syriansk pojke får Helsingborgs kriminalpolis  att få ett fall som leder dom mot stadens rasistiska grupperingar men när nya mord sker så inser dom att detta inte var så enkelt som det till en början verkade.
Fabian Risk är fortfarande tjänstledig men håller privat på med en utredning om hans tidigare kollega Hugo Levins självmord. Risk är övertygad om att detta nu rör sig om mord och att en av hans kollegor är gärningspersonen.
Samtidigt så inleds rättegången i Köpenhamn mot dom fyra svenska ungdomarna som mördat flera utsatta människor och där Fabians son Theodor ofrivilligt blivit inblandad.

Motiv X är den fjärde boken om Kriminalkommissarien Fabian Risk och den hittills bästa och mest intensiva. En mustig berättelse som innehåller flera mindre historier där dom inblandade får både sina privat och arbetsliv ställda på ända.
Stefan Ahnhem är en mästare på att hålla i flera trådar samtidigt utan att dom trasslar in sig i varandra om det inte är nödvändigt. Det är oförutsägbart, grymt och riktigt spännande.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...