tisdag 23 augusti 2022

The Last Airbender (2010)

 




Världen är uppdelad i fyra riken som var och en representerar elementen Jord, Vind, Vatten och Eld. Länken mellan dom fyra världarna, människorna och andevärlden är en Avatar som är den enda som behärskar alla element.
Avataren har dock varit försvunnen i 100 år och då har landet The Fire Nation gått ut i krig och lagt dom andra nationerna under sig. 

Ungdomarna Katara (Nicola Peltz) och Sokka (Jackson Rathbone) hittar en dag en till synes övergiven pojke som säger att han heter Aang (Noah Ringer) men som efter ett tag visar sig vara den försvunne Avataren.

Nu måste Katara och Sokka gör allt för att hålla Aang vid liv så att han åter kan ena dom fyra rikena.

Det här är ett otroligt vackert visuellt och effektfullt äventyr och regissören M. Night Shyamalan har verkligen släppt löst allt han har men tyvärr då glömt bort skådespelarna lite grann som tyvärr inte håller måttet. Dom ser ut som om dom läser sina repliker innantill och det gör att det blir rätt stelt och själlöst.

Det mest intressanta är kopplingen till Dalai Lama, Tibet och Kinas behandling av honom och landet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det Man inte Ser av Edvard Fenvik (2023)

  Ett äldre par hittar en död man i vattnet vid deras hus i Stockholms Skärgård och när den okände mannen visar sig vara mördad så kopplas k...