måndag 29 augusti 2022

Sherlock - The Empty Hearse (2013)

 




Det har nu gått två år sedan John Watson bevittnade Sherlock Holmes självmord och minnena skär i honom fortfarande. Nu sitter han på en restaurang med sin flickvän Mary Morstan och tänker fria när plötsligt kyparen som kommer med deras vin visar sig vara en utklädd Sherlock.

Sherlock har medvetet hållit sig borta för att lösa ett, för den brittiska regeringen viktigt fall utomlands som han fått av sin bror Mycroft men Watson har väldigt svårt att förlåta honom för att han låtit honom tro att han verkligen varit död.

Holmes blir nu presenterad för Watsons tilltänkta fru och gillar henne genast, hon är en kvicktänkt tuff kvinna som inte låter sig imponeras av Holmes finurligheter och förfasas inte heller av hans väldigt udda personlighet.

Hur arg än Watson är så måste han släppa detta när ett hot närmar sig och han ånyo måste jobba tillsammans med sin nu mycket levande vän.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det Man inte Ser av Edvard Fenvik (2023)

  Ett äldre par hittar en död man i vattnet vid deras hus i Stockholms Skärgård och när den okände mannen visar sig vara mördad så kopplas k...