måndag 22 augusti 2022

De Underkända av Hjorth Rosenfeldt (2015)

 



En känd dokusåpadeltagare hittas fastbunden, sittandes på en stol i hörnet av ett tomt klassrum. Han är ihjälskjuten med en bultpistol, har en dumstrut på huvudet och ett utskrivet intelligenstest fastnitad på ryggen.
Det dröjer inte länge förrän fler ungdomar som fått samma mediala uppmärksamhet hittas mördade på samma sätt. Riksmord kopplas in.

I jakten på en seriemördare som verkar vilja utrota dumhet i Sverige så slåss både Sebastian, Billy, Ursula och Vanja med mer eller mindre komplicerade och trasiga privatliv medan Torkel stöter på en gammal bekant som lyser upp hans liv.
Sebastian försöker närma sig Vanja men ställer hela tiden till det så att hon istället inte alls vill veta av honom och Billy som numera lever ett dubbelliv håller på att trassla in det ordentligt.

När det väl gäller så lyckas Riksmord ändå lägga allt personligt åt sidan och arbeta som en tajt grupp.

Spännande, tätt, välskrivet och med flera bottnar än ett par bestialiska mordfall och slutet är ju verkligen en svettig cliffhanger.

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det Man inte Ser av Edvard Fenvik (2023)

  Ett äldre par hittar en död man i vattnet vid deras hus i Stockholms Skärgård och när den okände mannen visar sig vara mördad så kopplas k...