onsdag 10 augusti 2022

Stranger Things: Säsong 4 (2022)

 




Det gamla kompisgänget är nu splittrat och Eleven bor med Joyce och hennes söner Will och Jonathan i Kalifornien.
Eleven går i vanlig skola men känner sig inte hemma och dom andra eleverna märker också snabbt att hon är annorlunda.
Ett par bisarra mord sker i Hawkins och när det verkar som om ondskan åter slagit klorna i den lilla staden så tvingas dom gamla kompisarna Mike, Lucas, Dustin, Max, Nancy och Steve att samlas igen samtidigt som Jim Hopper som alla tror är död nu sitter i ett ryskt fångläger dit han kommit genom den portal som öppnades i förra säsongen.

Detta låter kanske väldigt rörigt men om man nu följt den här serien från början så tuggar man i sig alla underliga skruvar i historien och dessa nu oändligt många karaktärer rätt lätt. 
Det här är en serietidning överflyttad till film och precis som i dom förra säsongerna så vilar Stephen Kings och Steven Spielbergs skuggor tungt över hela produktionen som tvillingbröderna Matt & Ross Duffer ligger bakom.

Det är spännande, dramatiskt, coolt med snygga effekter och riktigt bra skådespelare där bland annat Winona Ryder briljerar som den ständigt oroliga morsan Joyce Byers.
 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Det Man inte Ser av Edvard Fenvik (2023)

  Ett äldre par hittar en död man i vattnet vid deras hus i Stockholms Skärgård och när den okände mannen visar sig vara mördad så kopplas k...