onsdag 2 februari 2022

Skumma Polare (1981)

 


Original titel:  Occhio Alla Penna



I den här filmen från 1981 så visar ju Bud Spencer att han kunde klara sig bra utan sin partner Terence Hill. Nu vågar ju inte regissören Michele Lupo här gå speciellt långt ifrån dom tidigare historierna Spencer och Hill gjort så den här bygger på ungefär samma idé. Buddy (Bud Spencer) och hans odrägliga indianpolare Girolamo (Amidou) drar runt och livnär sig på att lura folk och kommer till en liten stad som styrs av den korrupta sheriffen Bronson (Joe Bugner) och gangstern Sarto (Carlo Reali).

Givetvis så tar Buddy i med nävarna för att rädda befolkningen från dessa fula fiskar och pistolerna får allt som oftast sitta kvar i hölstren.

Visst ler man lite till och från, det är familjevänligt trots att det smäller till höger och vänster men mer än hyfsat underhållande för stunden är det inte.

En kul grej är väl ändå att Joe Bugner som här spelar sheriffen är före detta brittisk tungviktsmästare i boxning och här gör sin första filmroll.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...