tisdag 21 september 2021

Frankenstein 1970 (1958)

 




Boris Karloff återvänder här i en Frankenstein-film men inte som monstret. Han gör rollen som vetenskapsmannen Baron Victor von Frankenstein som lider av sviter efter att ha suttit fången hos nazisterna under Andra Världskriget. Eftersom han är i behov av pengar för att fortsätta i sina förfäders spår och experimentera med att skapa liv så bjuder han in ett Amerikanskt filmteam som ska spela in en skräckfilm i hans slott i Tyskland.
Dom anar föga vad som döljer sig djupt nere under slottet.

Den här filmen fick namnet Frankenstein 1970 av producenten Aubrey Schenck för att han tyckte det tillförde en framtidstouch på hela historien. Hur det än må vara med det så var det ju tur att dom fick Boris Karloff att ställa upp för han bär upp hela filmen med ett strålande skådespeleri som den galne Frankenstein och han äger verkligen varje sekund han är i bild.
Med tanke på att filmen bara tog åtta dagar att spela in så är det en imponerande produktion även om monstret mera ser ut som en pappkartong-version av mumien och slutet verkar ha hittats på i sista sekunden.

En stunds bra underhållning bjuder den på i alla fall och den som gillar Boris Karloff blir verkligen inte besviken.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...