onsdag 22 september 2021

Det Som Göms i Snö: Säsong 2 (2021)

 




Gruppen som tidigare har fått rota i kalla fall och som leds av Peter Wendel (Robert Gustafsson) får nu enbart småärenden på sitt bord tills det sker ett mord på en gammal kollega till Wendel. Nu ska gruppen ta reda på varför det hittats en mängd gamla dokument om fall hemma hos offret som Wendel varit inblandad i.

Den här säsongen är precis lika bra som den första och här gasas det dessutom på ordentligt i dom två sista avsnitten som är bland det mest intensivt tajta och jag sett. En massa lösa trådar i början som inte verkar ha någonting med varandra att göra knyts ihop på slutet på ett makalöst skickligt sätt.

Robert Gustafsson är enastående som Peter Wendel som brottas lika mycket med sina inre demoner som yttre mordfall och här har Ia Langhammer som spelar hans assistent Barbro fått en större roll också där hon jobbar sida vid sida med Wendel genom hela serien. Alla skådespelare runtomkring Gustafsson är riktigt bra och jag har nog aldrig sett Samuel Fröler i en sådan här obehaglig karaktär.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...