tisdag 18 februari 2020

Korparna (2017)





Vi befinner oss någonstans ute på den svenska landsbygden i slutet av 1970-talet. Bonden Agne plågas både fysiskt och psykiskt av jobbet på sin gård och ingenting blir lättare av att han börjar inse att äldste sonen Klas med all sannolikhet inte vill ta över och så börjar Krister som Agne arrenderar gården av muttra om dålig lönsamhet och hotar att avsluta kontraktet.

Reine Brynolfsson är helt enastående i det här dramat där det fantastiska fotot av Jens Alarik talar mer än skådespelarna. Det är mörkt och tungt och långt långt ifrån lättsamhet och glädje, det är som om Sergio Leone skulle ha regisserat ett farmardrama där ljud och bild för historien framåt och där döden sitter på gärdsgården och roat följer varenda rörelse.

Dystert stämningsfull musik av Peter von Poehl och strålande regi av Jens Assur och så fantastiska skådespelare i karaktärerna runt Agne.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...