måndag 3 februari 2020

Alpha (2018)





I den här traditionellt berättade historien av regissören Albert Hughes så befinner vi oss någonstans i Europa för 20.000 år sedan. Keda är en ung pojke som för första gången ska följa med sin far, hövdingen Taus och stammens andra jägare på buffeljakt ett par dagsmarscher hemifrån. Det går dock inte som planerat, Keda stångas över en klippkant av en skadad och förbannad buffel och hans far är övertygad om att han dött.
Keda vaknar dock till liv efter någon dag, liggandes på ett klipputsprång och inser ganska fort att han nu är ensam ute i vildmarken. Nu måste han på egen hand försöka ta sig hem men han kommer att få oväntad hjälp.

Man kan väl säga att det här är en historia som på något sätt ska visa hur det kan ha gått till när hunden blev människans bästa vän men tyvärr så är allting rätt löjligt, skådespelarna är alldeles för bleka och det är egentligen bara naturscenerierna som håller riktigt hög klass och så en lite oväntad gullig knorr på slutet.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...