lördag 8 februari 2020

Deadwood - Säsong 1 (2004)





Det har gått två veckor sedan General Custers nederlag vid Little Big Horn och bitterheten gentemot den indianska urbefolkningen jäser. Till guldgrävarstaden Deadwood anländer den fd sheriffen Seth Bullock och Sol Star för att öppna en butik och blir snart bekanta med den kände Wild Bill Hickok som också precis kommit till staden med vännerna Calamity Jane och Charlie Utter. Staden saknar lagar och regler och styrs av den samvetslöse bordellägaren Al Swearengen som inte ser med blida ögon på dom nya invånarna.

Den här serien startade väldigt trögt och jag tyckte att skådespelarna kändes tråkiga och själlösa och att dialogerna kastades ut ryckigt och stelt men den bättrade på sig och efter tre, fyra avsnitt så hade alla aktörer växt in i sina karaktärer och jag var fast i den här skitiga och våldsamma staden med alla dess invånare av guldgrävare och prostituerade, affärsidkare och allsköns lycksökare med eller utan vapen i hand.

Enastående första säsong som efter det första trevande avsnittet bara växer och växer och med en samling enastående skådespelare i mindre och större roller sen så är det ju intressant också eftersom dom flesta karaktärer i serien faktiskt levt på riktigt och att många händelser också ägt rum i verkligheten.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...