tisdag 11 februari 2020

Dråpslaget av Björn Hellberg (1992)




Den unga kvinnan Christel har precis hjälpt sin syster med en flytt i Helsingborg och ska nu ta tåget hem till den lilla staden på Östkusten. Tåget är dock försenat så hon bestämmer sig istället för att ta sig hem med hjälp av tummen.
Hon hittas senare våldtagen och mördad strax utanför den lilla staden i ett skogsparti och ortens poliskommissarie Sten Wall kallas in.

Det här är den tredje boken av Björn Hellberg om poliskommissarie Sten Wall som huserar på orten som går under namnet den lilla staden och som vanligt så är det en fröjd att läsa historien med väl utmejslade karaktärer som man verkligen får tid att lära känna ordentligt.

Det är dramatiskt spännande, våldsamt tragiskt och däremellan också roligt och så har Hellberg blandat ihop allsköns personer och händelser för att ställa till det för en som läsare så att det ska bli extra krångligt att få ett ljus över gåtan och när man väl kommer till slutet så utvecklas saker och ting inte alls som man trott.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...