torsdag 3 januari 2013

Mr. Beans Holiday (2007)






I en lokal välgörenhetstävling anordnad av kyrkan så vinner Mr. Bean (Rowan Atkinson) en resa till Frankrike + en videokamera för att kunna dokumentera äventyret.
Förväntansfull och spänd kliver han på tåget men det dröjer givetvis inte länge förrän problemen kastas över honom.
Han missar tåg, har problem med språket, råkar i slagsmål och blir dessutom efterlyst i hela Europa misstänkt för kidnappning.

Den förra filmen om den allt annat än normale figuren Mr. Bean som kom 1997 hade undertiteln "Den totala katastroffilmen", det namnet skulle passa bättre till den här produktionen för denna var så pass dålig.
Jag tror att jag rörde på smilbanden, en kanske två gånger men just nu kommer jag inte ihåg var och varför.

Rowan Atkinson som ju kan den här karaktären utan och innan borde kunna vara rolig även om han bara går på rutin men här är han totalt vilse.
Den tidigare genialiska tajmingen i hans kroppsspråk är som bortblåst, manuset är bland det töntigaste jag varit med om och skådespelarna runtomkring Atkinson verkar inte alls ha någon koll på vad dom ska göra.

Efter den här illasmakande soppan så är det nog dags att fundera på en pension av den gode men åldrade Mr. Bean så att vi istället kan se tillbaka på 90-talet när han fortfarande var enastående rolig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...