tisdag 21 mars 2023

The Horrible Sexy Vampire (1971)

 


Original titel: El Vampiro de la Autopista



Innan jag tar upp själva handlingen i filmen (om man nu kan prata om någon sådan) så måste jag ta upp titeln eller titlarna på densamma. Det här är en spansk produktion, inspelad i Tyskland och originaltiteln är El Vampiro de la Autopista som betyder Motorvägsvampyren. Den engelska titeln på filmen blev The Horrible Sexy Vampire. Efter att ha sett den så förstår jag inte någon av dessa bisarra filmtitlar.

I en liten by så hittas människor mördade, oftast strypna och polisen står frågande till vem det kan vara. Rättsläkaren är dock säker på sin sak, han försöker övertyga polischefen att det rör sig om en vampyr som vart 28:e år vaknar till liv och begår hemska brott i trakten och att det har någonting att göra med det flera hundra år gamla obebodda slott som finns i trakten.

Ja, det här är så dåligt att det ändå blir underhållande och jag hyser någon form av cineastisk beundran för dessa många talanglösa filmskapare och skådespelare genom historien som ändå är övertygade om sin egen briljans och förverkligar sina idéer med själ och hjärta.
 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Brottsplats: Gorkij Parken (1983)

  Original titel: Gorky Park https://youtu.be/H2XO39vz01M?si=X9_yr64dlb-vwaVl Vi befinner oss i 80-talets Moskva. Tre kroppar hittas en vint...