onsdag 29 mars 2023

La Casa de Papel - Säsong 3 (2019)

 




Det har nu gått en tid och när vi tittare kommer in i handlingen så lever Professorn och hans liga utspridda på okända orter i världen medan den spanska underrättelsetjänsten och Interpol febrilt letar efter dom. Rio blir en dag hittad och tillfångatagen på den lilla ö han befinner sig på och Professorn samlar nu hela ligan igen för att om möjligt befria honom. Planen han nu sätter i verket är att inta den Spanska Centralbanken där landets hela guldreserv finns.

Den fd poliskommissarien Raquel som i förra säsongen inledde ett förhållande med Professorn har nu bytt sida och fungerar nu både som hans kärlekspartner och hans högra hand och Ángel som nu har återhämtat sig från den svåra bilolyckan kallas åter till polisens ledningstält som nu satts upp utanför Centralbanken och där styrkorna nu leds av Överste Tamayo och den råbarkade förhörsledaren Alicia.

Ligan pressas än mer i denna säsong, mest för att den planen som dom nu jobbar efter inte riktigt är så tajt som förra gången och att dom nu också drabbas av en hel del oförutsedda händelser och måste improvisera vilket ju är något som Professorn hatar. Det är ju fortfarande otroligt spännande och skådespelarna övertygar bara mer och mer, det är våldsamt och dramatiskt och med en hel del personlig tragik som pusslas ihop med både humor och action.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

STHLM Blackout (2024)

  https://youtu.be/GmXZy4yiNxQ?si=aYRFivpYmSQX6akM Den här serien i fyra delar som är regisserade av  Milad Schwartz Avaz  kan man väl kalla...