söndag 26 februari 2023

Försvunna Människor (2022)

 




Människosmuggling är ett hett ämne sen ganska lång tid tillbaka och har skildrats i mängder med filmer men vad jag vet aldrig i en svensk produktion. Här är det chauffören Erwin som tillsammans med sin chef Rainer hämtar flyktingar i Danmark för att sen köra dom illegalt in i Sverige i en tankbil.
Någonting går dock galet fel en dag och det slutar med nio oskyldiga människors död.

Den här serien i sex avsnitt är som en strypsnara som för varje minut sakta men säkert dras åt tills vi tittare och dom två huvudkaraktärerna som enastående bra spelas av Peter Viitanen och Ville Virtanen kippar efter luft.
Tillfälligheterna som korsar varandra åt alla möjliga håll hela tiden blir till slut till ett intrasslat nystan som verkar omöjligt att få någon ordning på.

Som tittare så är det svårt att inte känna sympati för dom som är onda eftersom dom egentligen är goda men som sätter sig i djävulska situationer som dom inte kan ta sig ut ifrån utan att begå ännu flera onda handlingar.

Nervpirrande spänning, tragiskt dramatiskt och riktigt bra.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ingen Utväg (1987)

  Original titel: No Way Out https://youtu.be/lypNWLvpb0I?si=XNoCoZXpWSu3bfLB Själva grundstommen i den här historien känns verkligen Alfred...