tisdag 14 februari 2023

Ängeln och den Laglöse (1947)

 


Original titel: Angel and The Badman



Den jagade och skottskadade revolvermannen Quirt Evans tas hand om av den djupt religiösa familjen Worth där dottern Penelope snart får starka känslor för den mystiske främlingen.

En klassisk historia där en råbarkad snabbskjutande främling visar att han innanför skjortan har ett stort hjärta när han beskyddar dom svaga mot dom starka. Här är det en ung John Wayne som iklätt sig rollen som Quirt Evans som motvilligt faller för den unga vackra Penelope Worth och faktiskt till slut hänger in vapnen i garderoben tillsammans med sin våldsamma historia för ett nytt liv som farmare och äkta man.

En trevlig western regisserad och skriven av James Edward Grant som innehåller både skottdueller, barslagsmål, romantik och humor och så en John Wayne som med sin mimik och utstrålning bär upp filmen stadigt på sina breda axlar med Gail Russell som motspelare och så en samling goda skådespelare i större och mindre roller. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ingen Utväg (1987)

  Original titel: No Way Out https://youtu.be/lypNWLvpb0I?si=XNoCoZXpWSu3bfLB Själva grundstommen i den här historien känns verkligen Alfred...