onsdag 1 februari 2023

Beck - Dödsfällan (2022)

 




Martin Becks barnbarn Vilhelm som har sin första dag som polisaspirant ute på fältet kastas in i hetluften på en gång när han och hans handledare åker på ett inbrottslarm där en 17-årig pojke hittas död.

Den första filmen av fyra som spelades in 2022 och det är väl en historia med typisk Beck-känsla, det är inte bara spänning och action utan en berättelse om människorna runtomkring också, både dom som håller sig innanför lagens ramar och dom som omedvetet eller av egen fri vilja hamnat utanför dessa.

En klar känga till dom politiker som ska hållas ansvariga för hur det ser ut för en polis idag och också hur människor med makt i samhället mer eller mindre tror att dom kan bete sig precis hur dom vill när media stängt av kameror och mikrofoner.

Valter Skarsgård som spelar Vilhelm Beck är mycket bra och eftersom hans morfar Martin nu syns mindre och mindre så kanske det blir en yngre upplaga av Beck som snart tar över?
  






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

STHLM Blackout (2024)

  https://youtu.be/GmXZy4yiNxQ?si=aYRFivpYmSQX6akM Den här serien i fyra delar som är regisserade av  Milad Schwartz Avaz  kan man väl kalla...