söndag 28 februari 2021

Yeti: The Giant of The 20th Century (1977)

 


Original titel: Yeti - Il Gigante del 20º Secolo



Om jag skulle skriva den här recensionen med hjärtat så skulle betyget ha blivit rätt högt men tyvärr så tog min filmiska del av hjärnan över och då kan det inte bli så.
Jag hade riktigt roligt i dom hela två timmar som denna italienska monsterhistoria varade, det är i grund och botten den gamla klassiska sagan Beauty and The Beast. Här hittar ett multinationellt företag en gigantisk Yeti infrusen i ett isblock i norra Kanada och tillkallar professor Wassermann (John Stacy) för att få råd. 
Wassermann som är en forskare med stort hjärta vill givetvis försöka återuppliva den håriga besten som sen ska kunna få leva sitt liv i naturen som för tusentals år sedan medans företagets VD Morgan Hunnicut (Edoardo Faieta) enbart vill tjäna pengar den.
Varelsen blir givetvis betuttad i den unga Jane (Antonella Interlenghi) som nu gör allt för att rädda den.

Yetin som spelas av Mimmo Crao har ett minspel som är helt oustanding och en frisyr som skulle få vilken pudelrockare som helst att bli grön av avund.
Det är enastående dåligt och fascinerande underhållning på en och samma gång.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...