onsdag 3 februari 2021

Lucky (2017)

 




Detta blev Harry Dean Stantons sista film och snacka om avslutning för han är helt enastående som den 90-årige, kedjerökande Lucky som lever ett liv av rutiner där han börjar dagen med en cigg, en mugg kaffe och ett yogapass för att därefter ta en promenad till det lokala fiket där han fortsätter med kaffe och korsord. På hemvägen går han förbi butiken och köper ett paket cigaretter, går hem och tittar på frågesport på TV och sen på kvällen blir det puben och en Bloody Mary.
Samma procedur varje dag tills han helt plötsligt en dag ramlar ihop och måste uppsöka läkare då börjar han fundera på livet och börjar så smått inse att han lever i dess slutskede.

En fantastisk Harry Dean Stanton på en liten ort i dom sydligare delarna av USA som befolkas av ett antal kärleksfulla och roliga karaktärer som tex hans polare på puben Howard som spelas av regissören David Lynch och så möter han krigsveteranen Fred på cafét som gestaltas av Tom Skerrit som ju Stanton spelade mot nästan trettio år tidigare i filmen Alien.

Roligt, rörande och riktigt jädrans bra.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...