tisdag 9 februari 2021

Mannen som Log (2003)

 




Kurt Wallander (Rolf Lassgård) håller ett föredrag för poliser i Stockholm och hamnar på kvällen i säng med en prostituerad kvinna. Han brottas nu med ett tungt samvete eftersom han har ett förhållande med polisen Maja Thysell (Marie Richardson) i Ystad.

Wallanders gamla vän, advokaten Sten Torstensson (Björn Åkesson) hittas mördad och spåren leder till familjen Harderberg som är en av kommunens mäktigaste samtidigt som Wallanders snedsteg i Stockholm närmar sig och hotar både hans arbete och privatliv.


En av dom bästa filmerna om Ystadspolisen Kurt Wallander som här spelas riktigt bra av Rolf Lassgård som verkligen är den där överviktige, tungsinte och lätt alkoholberoende kriminalkommissarien som hela tiden balanserar på gränsen för hur en polis ska bete sig som hans chef Lisa Holgersson (Kerstin Andersson) hela tiden påpekar för honom.

Claes Månsson är enastående som Alfred Harderberg, en ulv i fårakläder som sakta förvandlas till sitt rätta jag längs med historiens gång.
Mycket bra regi av Leif Lindblom från en historia av Henning Mankell med ett riktigt coolt avslut.
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...