söndag 22 mars 2020

Jag Älskar Dig: En Skilsmässokomedi (2016)





Överklassparet Gustav och Marianne har varit gifta i många år och deras äktenskap går nu på ren rutin utan några som helst överraskningar eller passion. En morgon säger Marianne rätt ut att hon vill skiljas och flyttar ut från lägenheten.
Gustav är chockad över att bli lämnad och har svårt att erkänna nederlaget, han intalar både sig själv och resten av familjen att detta endast handlar om en prov-separering.

Detta ska vara en komedi men dramakomedi borde nog vara en bättre beskrivning för även om det finns enastående roliga scener så är det rätt mörkgrått i stora delar av historien.
Den här filmen känns väldigt Adam & Eva och inte bara för att Björn Kjellman är med här också utan för att det finns så många likheter så att den här filmen antagligen aldrig skulle ha kommit till om inte Adam & Eva gjorts.

Det känns som om man sett det mesta förut och hade det inte varit för just Björn Kjellman och Christine Meltzer i dom bärande rollerna så skulle det här inte varit mycket att bry sig om. Dom två är helt enastående och tack vare dom så köper man en rätt enkel och förutsägbar historia.

Till och från är det dock riktigt roligt även om det inte håller hela vägen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...