tisdag 31 mars 2020

Deadwood The Movie (2019)





13 år efter att serien Deadwood avslutats där man tyckte att man saknade en del svar som man skulle velat haft så kommer då den här filmen som ska utspela sig ungefär 10 år efter serien.

Dom flesta skådespelarna är med, givetvis äldre och det är ju roligt att se dom igen även om den här filmen mer känns som en nostalgisk tripp än en film som står på egna ben.
Det har lugnat ned sig betydligt i staden Deadwood, Alma Garrett återvänder med sin nu vuxna styvdotter Sophia och även Calamity Jane som aldrig glömt sin kärlek Joanie Stubbs kommer tillbaka. Seth Bullock är fortfarande sheriff med hjälp av Charlie Utter, Trixie väntar barn med Sol Star och Al Swearengen som nu är en åldrad och sliten man sköter fortfarande ruljangsen på The Gem med hjälp av Dan och Johnny medans E.B. Farnum är precis lika kräldjurslik som förut. 
Den forna guldmagnaten och gangstern George Hearst kommer tillbaka och öppnar gamla sår, han är nu politiker men för den skull inte trevligare att ha att göra med och nu tänker han ännu en gång försöka ta över staden.

Visst är filmen ett gott hantverk men den verkar mera vara gjord för att fans av serien tjatat om en fortsättning än någonting annat så den är ingenting jag inte hade kunnat vara utan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

From - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/pDHqAj4eJcM?si=hdLAC6RoMTrBzECz En mardröm kan man väl bäst beskriva inledningen på den här första säsongen av From. Fami...