måndag 9 mars 2020

Deadwood - Säsong 2 (2005)





I den här andra säsongen så hopar sig problemen för Seth Bullock vars fru och styvson helt plötsligt infinner sig i staden medans hans kärlek Alma Garrett visar sig vänta hans barn.

Seth och Al Swearengen hamnar också i ett våldsamt slagsmål som visar sig föra dom två närmare varandra och med Swearengens stöd så tar Seth senare på sig sheriffbrickan.

Det är fortsatt ett enastående persongalleri som befolkar guldletarstaden Deadwood och även om våldet i den här säsongen är något nedtonat jämfört med förra så är det fortsatt rått så det räcker. Al Swearengen visar sig också ha ett hjärta innanför den där iskallt hårda ytan och känns som den goda när det kommer till honom och hans rival Cy Tolliver.

Timothy Olyphant som spelar Seth Bullock ska väl egentligen vara seriens huvudperson men Ian McShane som är Al Swearengen är så förbannat bra så att han tar över hela föreställningen och även Powers Boothe som spelar Cy Tolliver är riktigt bra.

Det är fortsatt våldsamt och skitigt, snuskigt och coolt, spännande och dramatiskt och jag har nog aldrig sett vare sig en film eller TV-serie där orden fucking och cocksucker används så mycket som just här.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...