lördag 18 januari 2014

The Conjuring (2013)





Det är i början av 70-talet när Carolyn (Lili Taylor) och Roger Perron (Ron Livingston) tillsammans med sina barn flyttar in i ett stort gammalt hus ute på landet.
Det dröjer inte länge förrän dom märker att dom inte är dom enda som huserar på platsen och att huset gömmer ett par fruktansvärda hemligheter.



Själva historien om en familj som flyttar in i ett gammalt hus där det visar sig ha hänt både det ena och det andra och där spökena verkar ha fest dygnet runt har man ju sett mängder med gånger men här har faktiskt regissören James Wan lyckats med att få historien att kännas riktigt fräsch trots alla klyschor med mörka källare där elen aldrig fungerar, möbler som flyttas och där barnen ser saker som föräldrarna givetvis bara tror är fantasier.

Manuset bygger på en verklig händelse på 1970-talet med en familj som hette Warren och sånt ger ju alltid lite mer tyngd till historien oavsett om man tror på det eller inte.

Slutresultatet är i alla fall en tung och tät skräckfilm med bra skådespelare, enastående foto och med ett par riktigt obehagliga scener som fick en att skruva på sig i fåtöljen.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...