måndag 13 januari 2014

Me and Orson Welles (2008)





Den unge Richard Samuels (Zac Efron) har bara medverkat i en skolpjäs när han utav en ren händelse får en liten roll i Orson Welles (Christian McKay) uppsättning av Shakespeares Julius Caesar 1937.
På ett ögonblick så befinner han sig mitt i teaterns värld och tillsammans med en av dom stora skådespelarna och regissörerna.

Detta är en riktig feel-good film och Zac Efron som man tidigare mest sett i Disneyproducerade tonårsmusikaler är enastående bra i rollen som den unge Richard som av ren tur ramlar i famnen på Orson Welles och hans teaterensemble.

Det är ett dramatiskt hat-kärlek-förhållande som utvecklas mellan Richard och den själviskt arrogante divan Welles som gestaltas fantastiskt bra av Christian McKay.

Trots att man verkligen mår bra av den här historien så är det ändå inte på något sätt sockersött utan man får på ett realistiskt sätt följa dom hårda förberedelserna för pjäsen på Welles teater och verkligen få vara med på den store regissörens nyckfullhet och humörsvängningar.

Det är utmärkta skådespelare i alla roller och det är på alla sätt en mycket bra liten stor film.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...