tisdag 17 december 2013

The Frozen Ground (2013)






Historien utspelar sig i Alaska där ägaren av det lokala bageriet och en av ortens förtroendemän Robert Hansen (John Cusack) blir anklagad för misshandel och våldtäkt.
Kvinnan som står för anmälan är dock en prostituerad och polisen tar därför inte hennes historia på allvar.
Andra prostituerade som mördats hittas i området och polisen Jack Halcombe (Nicolas Cage) börjar att nysta i fallen där Robert Hansen verkar vara en gemensam nämnare.

Den här historien bygger på den verkliga jakten på en seriemördare i Alaska och det kändes skönt att se Nicholas Cage tillbaka i en riktigt bra roll.
Han har ju under några år medverkat i ett par mer eller mindre halvsunkiga filmer innan han då här iklätt sig rollen som den bekymrade och målmedvetna polisen Halcombe som från första början är rätt säker på vem mördaren är som dom jagar men som då givetvis får bråka med folk i dom egna leden och politiker på bygden för att få någon som helst hjälp.

Givetvis så är han ju en man som har äktenskapsproblem också, det hör ju liksom till när det handlar om poliser på film så han har ju att brottas med både det ena och det andra.
Det andra är ju i det här fallet Robert Hansen som mycket bra spelas av John Cusack och som sällan eller aldrig varit så här iskallt psykopatisk på film förut.

Tyvärr så räcker det inte riktigt med dessa två bra skådespelare i huvudrollerna,
det tänder liksom aldrig till och blir lite utdraget och tråkigt.
När man som i den här filmen på ett tidigt stadium vet vem mördaren är så krävs det ju lite extra för att hålla spänningen uppe och det lyckas inte riktigt regissören Scott Walker med.

Det är hyfsat tajt filmat i alla fall och när det handlar om verklighetsbaserade filmer så får dom ju en extra skjuts bara tack var detta faktum.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...