måndag 18 november 2013

Wild Target (2009)






Den här filmen av Jonathan Lynn är en remake av den Franska filmen "Cible Émouvante" från 1993 men den har jag personligen inte sett ännu så några jämförelser kan jag inte göra.

Lönnmördaren Victor Maynard som strålande spelas av Bill Nighy är känd som den effektivaste och kallaste i sin genre.
Han utför sina uppdrag med minutiös noggrannhet ända tills den dag han får i uppdrag att mörda den kvinnliga bedragaren Rose (Emily Blunt).
Känslor som Victor aldrig förr känt visar sig plötsligt och han som i vanliga fall har kontroll på varje sekund på dygnet vet nu varken ut eller in.

Mitt i allt detta så får han den unge Tony (Rupert Grint) på halsen som har fått för sig att Victor är privatdetektiv och har i uppdrag att skydda Rose.

Själva upplägget har man ju sett i otaliga filmer förut men den första halvan av den här historien är riktigt bra och mycket rolig mest tack vare Bill Nighys enastående porträtt av den iskalla lönnmördaren Victor med sina hysteriska ticks.
Emily Blunt är rätt tråkig i sin roll faktiskt och den andra halvan av historien planar ut och blir till vilken vanlig lättsam buskis som helst.

Hela produktionen räddas av dom första 50 minuterna och Bill Nighy och den är värd att ses enbart på grund av honom.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...