söndag 17 november 2013

Unstoppable (2010)






En slarvig tågbanearbetare ser till att ett 800 meter långt godståg fullastad med brandfarliga ämnen skenar iväg utan förare och skulle detta tåg spåra ut på fel ställe så kan en hel stad utplånas.

Dom höga cheferna på tågbolaget gör allt för att minimera kostnaderna medans den rutinerade Frank (Denzel Washington) och gröngölingen Will (Chris Pine) som befinner sig på ett tåg framför det skenande godståget gör allt för att rädda situationen.

Det dröjer inte många minuter i den här historien förrän gasen är tryckt i botten och sen är det fullt ös ända in över målsnöret.
Visst, det är proffsigt gjort och Denzel Washington är alltid sevärd trots att han här verkar jobba mest på rutin.

Tyvärr så blir det lite tråkigt och onyanserat när allt bara är full fart och efter ett tag så är man rätt trött på dessa svepande kameraåkningar fram och tillbaka över det skenande tåget.

Regissören Tony Scott är ju en skicklig hantverkare när det kommer till action men här har det blivit lite för stelt och förutsägbart för att det ska bli intressant och hur det slutar förstår man ju rätt tidigt.

Spännande till och från är det dock.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Rök utan Eld av Dan Buthler (2024)

  Advokaten och adelsmannen Gabriel Creuz har precis kommit ut efter att ha suttit ett par år i fängelse för bedrägeri. Han vet att han är o...