fredag 17 augusti 2012

A Perfect World (1993)





Året är 1963 och den förhärdade brottslingen Butch (Kevin Costner)rymmer från fängelset tillsammans med en annan intern.
När dom på utsidan försöker att få tag i en bil så kidnappar dom den 10-åriga Phillip (T.J. Lowther).
En människojakt över hela Texas inleds nu i ledning av Sheriffen Red Garnett (Clint Eastwood).

Filmen innehåller en rymning, ett gisslandrama, en jakt genom Texas och mord men handlar egentligen inte om något utav detta..
Historien är mycket större än så..
En 10-årig pojkes längtan efter en far och en grov brottsling som helt oplanerat iklär sig den rollen..
Phillip börjar ju som rymmarnas gisslan men slutar som en sorts adoptivson till Butch och tidigt så inser han vilken utav dom två brottslingarna som det går att lita på..

Clint Eastwood har här regisserat ett enastående gripande drama om Butch, en rånare och mördare men med ett stort hjärta och fasta principer och som spelas helt outstanding av Kevin Costner och så den lille Phillip som är uppfödd utan far och vars liv helt har varit styrd av mammans starka religion..

Man tror att man vet vart den här historien skall leda men man blir överraskad ett par gånger utmed vägen och den följer verkligen inte gängse Hollywoodramar..

Ett enastående gripande drama och en stor liten film.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kungens Hemliga Resa av Johan Gyllenswärd (2020)

  Under täckmantel så reser den svenska kungen Gustaf II Adolf i början av 1600-talet till Berlin för att fria till Maria Eleonora. Med på r...