torsdag 26 april 2012

RocknRolla (2008)





Maffiabossen Lenny Cole (Tom Wilkinson) styr Londons fastighet och byggmarknad och nu har han fått i uppdrag att ordna ett bygglov till den Ryske miljardären Uri (Karel Roden) som planerar ett nytt fotbollsstadion..
Han har dock inte räknat med smågangstern One Two (Gerard Butler) och hans polare i The Wild Bunch som gärna vill ha en del av dessa herrars miljoner innan dom byter ägare.

Ända sedan regissören och manusförfattaren Guy Ritchie slog igenom 1998 med filmen "Lock stock and two smoking barrels" så har han ju befunnit sig i ungefär samma genrer när han skapat filmer och det här kan han ju rätt bra..
Småklurigt manus, förvecklingar, smågangstrar som blåser stora maffiosos och en massa cool musik..

En riktigt grabbig film där den enda kvinnan som är med är en kyligt vacker revisor, spelad av Thandie newton som elegant rör sig ut och in i scenerna utan att göra nåt större väsen av sig..
Skådespelarna med Gerard Butler, Tom Wilkinson och Mark Strong i spetsen är riktigt bra men andra halvan av filmen håller inte riktigt vad den första lovat utan blir lite krystad..

Häftigt cool underhållning är det ju ändå och jävligt bra musik.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Fleishman is in Trouble - Säsong 1 (2022)

  https://youtu.be/9ybMxpm_JBE?si=C_3EnWSWEjXz5zsc Inledningen på deras separation var när dom träffades säger Libby ( Lizzy Caplan ) som är...